Sobre el nostre espai

El centre d'interpretació està situat en una casa cerdana totalment restaurada on destaca l'era enllosada. El centre de visitants s'ha plantejat com un lloc per experimentar i entendre un temps de guerres. Consta d'un espai d'acollida i d'informació on es concentren  els serveis (recepció, telèfon, WC, botiga...)


A través d'un muntatge museogràfic innovador, basat en diferents audiovisuals, el centre de visitants del Parc dels Búnquers recrea d'una manera totalment rigorosa, però alhora, suggeridora, l’atmosfera que envoltava el món d’aquestes construccions. Dona les claus per entendre el context històric que va portar a construir aquesta colossal línia fortificada, i permet reviure (mitjançant la raó, però també amb els sentits/ tant racionalment com empíricament) la sensació d’angoixa i d’incertesa i també l'horror dels esdeveniments polítics d’aquell moment. L’objectiu és arribar a entendre per què es van construir aquests búnquers i quin sentit van tenir en la seva època. 


Per això, el Parc dels Búnquers també vol ser un recurs didàctic per als escolars, una manera d’aprendre en viu i en directe un episodi de la nostra història recent, d'una època convulsa però fascinant.